Пропустити до змісту ↓

Історія та ідеї засновників

Вміння розуміти один одного є однією із найважливіших якостей.

Ця ідея лежить в основі нашої роботи в UWC відтоді, як у 1962 році була заснована наша перша школа.

Ми віримо, що освіта може бути не просто кар'єрним просуванням чи забезпеченням місця в університеті. Освіта може надихнути студентів відкрити для себе те, що об’єднує нас усіх як людей, і діяти як борці за мир, співпрацю та розуміння.

Як усе почалося

 

"Я вважаю першочерговим завданням освіти забезпечити збереження ключових якостей: заповзятливої цікавості, непереможного духу, наполегливості в прагненні, готовності до розумного самозречення і, перш за все, співчуття."

- Курт Ган, засновник UWC

У 1955 році освітянин Курт Ган виголосив промову в Оборонному коледжі НАТО в Парижі. Під час свого візиту його надихнула співпраця та лояльність, продемонстровані військовими, які зовсім недавно були на протилежних сторонах у Другій світовій війні.

Ган уже брав участь у заснуванні низки шкіл і освітніх організацій, і його ідеї щодо освіти постійно розвивалися. У той час він часто говорив про силу освіти як шляху до миру, а також про необхідність позбутися «занепаду здатності співчувати» у суспільстві.

Саме завдяки конвергенції цих ідей зрештою народився рух UWC.

У промові 1958 року Ган сказав:

Хронологія

UWC сьогодні

18


UWC нараховує 18 шкіл та коледжів.

>150


Ми представлені в більш ніж 150 країнах світу завдяки нашим національним комітетам.

60,000


Більше 60 000 студентів із більш ніж 180 країн навчалися в школах та коледжах UWC, або брали участь у наших короткострокових програмах.